21 жовтня 2019р. для викладачів кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи та студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбувся майстер-клас на тему: «Прогнозування збереження якості продовольчих товарів», який провів професор кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Гетя Андрій Анатолійович
14 березня 2019 р. викладачами кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи проведене заняття на тему «Безпечність м’ясних харчових продуктів для здоров’я людини» в профільному класі Полтавської ЗОШ №5.
Під керівництвом зав. кафедри проф. Бірти Г.О. та Баньковської І.Б. зав.лабораторією зоотехнічного аналізу, старшого наукового співробітника Інституту свинарства і АПВ НААН України учні дізналися про якість м’яса, сала, ковбас та яку небезпеку можуть нести ці продукти для здоров’я людини.