28 жовтня 2024р. Баньковська Ірина Броніславівна завідуюча лабораторією зоотехнічного аналізу, старший науковий співробітник Інституту свинарства і АПВ НААН України, доктор сільськогосподарських наук провела майстер-клас на тему: «Моніторинг управління якістю продукції свинарства» для здобувачів вищої освіти освітніх програм «Біотехнологія» та «Товарознавство і торговельне підприємництво».
Баньковська І.Б. розповіла про сучасні тенденції та традиційні підходи до м’ясної продуктивності та якості м’яса свиней, а також про сучасні перспективи розвитку галузі свинарства та проблеми якості м’ясної продукції на ринку України. Студенти активно приймали участь в дискусії і пропонували свої варіанти розв’язання проблем пов’язаних з якістю м’яса та м’ясної продукції.
18 вересня 2024 року студенти групи БТ-31, напрямку підготовки «Біотехнологія», разом з доцентом кафедри Людмилою Флокою відвідали з екскурсією Полтавський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.
Студенти ознайомилися з роботою сектору біологічних досліджень, дізналися про методи встановлення наявності крові, слини, сперми під час проведення судової імунологічної експертизи. Навчилися визначати концентрацію білку в екстракті крові за пробою Геллера.
15 травня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія ОП «Біотехнологія» і викладачі кафедри Товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Людмила Флока та Зоя Рачинська з екскурсією відвідали Інститут свинарства і АПВ НААН України.
Почерняєв Костянтин Федорович,завідувач відділу фізіології та здоров’я тварин, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, розповів студентам про удосконалення існуючих і створення нових порід, типів, ліній свиней та їх кросів, основи аналізу селекційно-генетичної ситуації в стаді свиней та розробка селекційно-генетичної програми створення племінного стада тощо.
Завідувач лабораторією Денисюк Павло Вікторович, кандидат біологічних наук, розповів, що співробітники лабораторії займаються науковими дослідженнями з фундаментальних та прикладних питань сільського господарства, пошуку нових фізіологічних, генетичних та біохімічних методів підвищення продуктивності свиней.
Доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Баньковська Ірина Броніславівна, завідувач лабораторією зоотехнічного аналізу та якості м’яса розповіла студентам про основи проведення масових аналізів, результати яких використовуються під час контролю якості і безпеки продуктів харчування та при визначенні показників фізіологічного стану тварин.
10 квітня 2024 року для студентів 3-го курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерії» на базі Інституту свинарства і АПВ НААН України, було проведено виїзне заняття з «Загальної біотехнології».
Завідувач відділу фізіології та здоров’я тварин, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Почерняєв К.Ф. розповів про використання ДНК-технологій для експертизи продовольчих товарів та методи визначення вмісту генно-модифікованих організмів, про використання трансгенних рослин при виробництві харчових продуктів, можливі проблеми впливу ГМО на здоров'я людей.