Науковий студентський гурток "Світ товарознавства"
На засіданнях наукового гуртка студенти займаються пошуково-аналітичною та дослідницькою роботою: виступають з доповідями на цікаві теми, визначають органолептичні та фізико-хімічні показники конкретних продуктів, розробляють балову шкалу оцінювання якості цих продуктів і проводять дегустаційну балову оцінку їх якості, заповнюють дегустаційні листи і встановлюють відповідність досліджуваних показників вимогам стандартів.
Керівник: Горячова Олена Олександрівна, к.т.н., доцент
Кількість студентів: 32
Звіт роботи наукового студентського гуртка «Світ товарознавства» за 2022-2023 навчальний рік
Завантажити звіт
План роботи наукового студентського гуртка «Світ товарознавства» за 2023-2024 навчальний рік
Завантажити план
На старших курсах студенти активно залучаються до роботи над науково-дослідними темами кафедри. Результати наукової роботи знаходять своє відображення у наукових публікаціях, статтях та тезах доповідей, а також приймають участь у заходах з винахідницької та раціоналізаторської діяльності. За результатами науково-дослідної роботи студентів нагороджують грамотами та дипломами переможців.
ТЕМАТИКА
науково-дослідної роботи студентів
Товарознавство зерноборошняних товарів
- Асортимент та якість пшеничного борошна.
- Характеристика асортименту і оцінка якості хліба.
- Вивчення асортименту і контроль якості хлібобулочних виробів, що реалізуються в торговій мережі м. …………
- Асортимент та оцінка якості хлібобулочних виробів з пониженою вологістю.
- Вивчення асортименту хлібобулочних виробів для спеціального дієтичного споживання.
- Асортимент та оцінка якості макаронних виробів.
- Асортимент і оцінка якості трубчастих макаронних виробів.
- Асортимент та якість крупи гречаної.
- Вивчення асортименту та оцінка якості круп, що швидко розварюються.
- Вивчення асортименту та оцінка якості пшоняної крупи.
Товарознавство свіжих плодів та овочів і
продукти їх переробки
- Фактори формування асортименту та якість швидкозаморожених ягід
- Формування асортименту та оцінка якості швидкозаморожених овочів
- Структура асортименту та якість овочевих консервів
- Споживна цінність, асортимент і якість купажованих плодово-овочевих соків
- Формування асортименту, оцінка якості купажованих плодово-ягідних соків
- Формування асортименту, споживних властивостей та оцінка якості цитрусових плодів.
- Структура асортименту та якість горіхоплідних
- Формування асортименту та оцінка якості грибів маринованих.
- Фактори формування асортименту та якість малопоширених плодів.
- Споживна цінність, асортимент і якість смузі, що реалізуються в роздрібній торговельній мережі.
Товарознавство крохмалю, цукру, меду і кондитерських виробів
- Структура асортименту та якість цукру-рафінаду, що реалізується в роздрібній торговельній мережі
- Особливості асортименту та якість драже
- Аналіз асортименту та якість пастили
- Споживні властивості, асортимент та якість зефіру.
- Порівняльна характеристика асортименту та якості халви, , що реалізується в роздрібній торговельній мережі
- Формування асортименту і якість порошку какао.
- Якість, характеристика асортименту ірису
- Споживна цінність, асортимент і якість тортів, що реалізуються в роздрібній торговельній мережі
- Характеристика асортименту і контроль якості тістечок.
- Асортимент та якість дієтичних кондитерських виробів.
Товарознавство смакових товарів
- Порівняльна характеристика асортименту та якості чорного та зеленого байхових чаїв.
- Дослідження асортименту та якості пива, що реалізується в м. …………
- Асортимент та якість десертних виноградних вин, що реалізуються в магазинах м.
- Асортимент та якість кріплених виноградних вин
- Формування асортименту та якість горілки, що реалізується в м. …………
- Формування споживних властивостей та якість вітчизняних купажованих плодово-овочевих соків.
- Асортимент та якість лікерів.
- Порівняльна характеристика асортименту та якість ігристих вин.
- Структура асортименту та оцінка якості столових виноградних вин.
- Формування асортименту та якість коньяку, що реалізується в торговельній мережі м. …………
Товарознавство молока і молочних товарів
- Асортимент та якість молока в роздрібній торгівлі м. …………
- Якість та асортимент кефіру в роздрібній торгівлі.
- Асортимент та формування якості твердих сичугових сирів
- Якість, асортимент і організація торгівлі кисломолочними сирами і сирковими виробами, що реалізуються в роздрібній торгівлі м. ……………
- Контроль якості, асортимент сметани, що реалізується в торговій мережі м. ……………
- Визначення якості та асортимент основних видів морозива, що реалізуються в роздрібній торгівлі м. Полтави.
- Якість та асортимент вершкового масла, що реалізується в роздрібній торгівлі м. Полтави.
- Контроль якості та асортимент молочних консервів в роздрібній торгівлі ……………
- Якість та асортимент йогуртів в роздрібній торгівлі м. ……………
- Формування асортименту та якість спреду, що реалізується в м. …………
Товарознавство харчових жирів
- Формування ринку, якості та асортимент олії рафінованої в роздрібній торгівлі.
- Формування ринку, асортимент та контроль якості столових маргаринів в роздрібній торгівлі.
- Формування якості, асортименту та ринок столових майонезів, що реалізуються в роздрібній торгівлі.
- Ринок, асортимент та якість майонезів з прянощами, що реалізуються в роздрібній торгівлі.
- Ринок, асортимент та якість яловичого топленого жиру, що реалізується в роздрібній торгівлі.
- Ринок, асортимент та якість свинячого топленого жиру, що реалізується в роздрібній торгівлі.
Товарознавство м’яса та м’ясних виробів
- Харчова цінність та споживні властивості м’ясо-рослинних консервів, які реалізуються в магазинах м. Полтави
- Асортимент та визначення якості напівкопчених ковбас на прикладі магазину Полтавського м’ясокомбінату.
- Товарознавча характеристика м’ясних консервів та дослідження їх якості.
- Асортимент та оцінка якості м’ясних копченостей на прикладі магазину ………
- Характеристика асортименту та споживних властивостей м’яса свинини і яловичини.
- Порівняльна характеристика варено-копчених копчених ковбас одного асортименту, але різних виробників
- Асортимент та оцінка якості сирокопчених ковбас, які реалізуються в роздрібній торговельній мережі м. ……………
- Якість варених ковбасних виробів, які реалізуються в торговельній мережі м. Полтави
- Асортимент та оцінка якості м’ясних копченостей з м’яса птиці, які реалізуються магазином ……………
- Асортимент та оцінка якості нових ковбасних виробів Салтівського м’ясокомбінату.
Товарознавство рибних товарів
- Формування асортименту і якість мороженої риби і охолодженої риби.
- Дослідження асортименту і рівень якості солоної риби.
- Дослідження асортименту і рівень якості рибних пресервів.
- Асортимент, якість і конкурентоспроможність риби гарячого копчення.
- Формування якості та асортимент сушених і в’ялених рибних товарів.
- Фактори формування споживчих властивостей, асортимент і якість натуральних рибних консервів.
- Споживні властивості і якість рибних напівфабрикатів з водної нерибної сировини
- Дослідження асортименту і рівень якості рибних паштетів та пасти
- Фактори формування споживчих властивостей, асортимент і якість рибних консервів в томатному соусі.
- Споживні властивості і якість продукції з водної нерибної сировини (ракоподібні)